Bahçe oluşumuna uygun çeşitli bitkiler bulabilirsiniz. Sonuçta, doğaya yakın olmanın tadını çıkarmak için dış alanı inanılmaz bırakmak harika. Bu seçimde yardımcı olmak için, daha büyük veya daha küçük alanlar için mükemmel olan 10 türe bakın.
Her bitkinin özelliklerini bilerek evinize en uygun bitkiyi belirleyebilirsiniz; bu nedenle bakım gereksinimlerini, sıcaklığa dayanıklılığını ve güneşi seven bir bitki olup olmadığını bilmek fark yaratır.
Bahçe oluşumu için uygun bitkiler
Bu görevde size yardımcı olmak için, bu seçki kendi küçük yeşil köşenizi kurmak için ilham verici fikirler getiriyor. Listede, küçük bir daire için olduğu kadar büyük alanlar için de bitkilerle bir bahçe için ipuçları var. Oraya gidelim mi?
1- Çöl Gülü
Genellikle saksıda yetiştirilse de, çöl gülü doğrudan toprağa dikildiğinde de harikadır. Yapısı, küçük yataklarda bile peyzaja özel bir çekicilik katar.
İsterseniz çöl güllerinizi kabuklu saksılara veya küvetlere dikin ve bahçenizin ortasına yerleştirin. Güneşi severler ve günde en az 4 saat güneşe maruz kalmaları gerekir. Bu şekilde iyi bir gelişim göstereceklerdir.
2- Kaktüsler
Kaktüsler, saatlerce güneş ışığı alan bir bahçeye sahip olanlar için mükemmeldir. Doğrudan ısıdan hoşlandıkları için bakımları daha kolaydır. Ayrıca diğer türlere göre daha fazla miktarda su depoladıkları için az bakım gerektirirler.
Doğrudan ışıktan zarar görmezler, az bakım gerektirirler ve birçok çeşitleri vardır. Yeni başlayan bahçıvanlar veya bu türleri toplamayı sevenler için idealdir.
3- Güller
Küçük yatakları olanlar için güller harikadır. Çiçek ürettikleri ve yetiştirilmeleri kolay olduğu için birçok farklı bahçe tarzı için uygundurlar. Günde en az 4 saat güneş ışığı almaları gerekir.
Ayrıca alt tabakayı nemli tutmak için sürekli sulayın. Toprak daha kuru olabileceğinden çiçeklenme dönemine dikkat edin. Formasyon ve temizlik için budama yapmayı unutmayın.
4- Adem'in kaburgaları
Yeşil bitkilerden oluşan bir yatak istiyorsanız, az bakım gerektiren, yetiştirmesi kolay ve bahçede inanılmaz bir peyzaj etkisi arayanlar için uygun olan bahçe yapraklarına bahis oynayabilirsiniz.
Adem kaburgası, özellikle ağaçların ve açık yolların olduğu geniş alanları tercih eder. Toprağın organik madde bakımından zengin olması ve haftada iki ila üç kez sulanması gerekir. Yarı gölgede veya tam güneşte bırakın.
5- Sukulentler
Çöl iklimi türleri oldukları için güneşe iyi dayanabilirler ve sıcaklığı tercih ederler. Binlerce sukulent türü bulabilirsiniz, birçoğu daha küçük boyutlu köşelere sığar. Güzel görünmelerini sağlamak için iyi drene edilmiş bir toprağa sahip olun ve haftada sadece bir kez sulayın.
Dış mekanlarda, genellikle çiçek tarhlarında çeşitli yüksekliklerde seviyeler tasarlamak için kil saksılara yerleştirilirler. Sadece sabahın başında veya öğleden sonra sonunda yoğun ışık ve güneşi severler. Ayrıca, sulama haftada bir veya iki haftada bir olabilir.
6- Coleus
Yeşil, pembe ve mor tonlarındaki renkli yapraklarıyla dış mekanlara kolayca güzellik katabilirsiniz. Tropikal konseptli bahçelerde harika görünürler. Aynı bitki türüyle varyasyonlar yapma imkanı da sunarlar.
Kesimler veya tohumlar ile ekilebilir. Coleus doğrudan güneş ışığını sever ve kısmi gölgede iyi sonuç verir. Alt tabakayı her zaman nemli tutmak için sık sık sulamaya devam edin, aksi takdirde yapraklar solacaktır.
7- Gezgin ağacı
Etkileyici bir bahçeye sahip olmak için heykelsi yelpaze şeklindeki yapraklardan daha iyi bir şey yoktur. Gezgin ağacı dayanıklı bir türdür ve tam güneş alır.
Güçlü sıcaklarda bile çok iyi görünür ve gruplar halinde veya tek başına yetiştirilebilir. İyi bir gelişim için fideler arasında boşluk bırakın. Bahçenizde bu türü almak için iyi aydınlatılmış bir alan ayırın.
8- Bambu Orkidesi
Bambu Orkidesi uzun boyludur, ancak ince olduğu için daha az yer kaplar. Duvarlar, patikalar ve yollar boyunca gidecek bir tür arıyorsanız, yeni eklentinizi buldunuz.
Bu bitki tüm yıl boyunca çiçek açar ve bol ışıklı nemli toprağa ihtiyaç duyar.
9- Croton
Geleneksel bahçe yeşillikleri arasında kontrast yaratmak isteyenler için kroton istenen etkiyi yaratır. Sarı, turuncu ve kahverengi gibi sıcak renklerdeki çeşitleriyle her şeyi daha canlı hale getirir.
En yaygın olanları croton mammy ve croton petra'dır. Nemli bir alt tabakayı, tam güneşi severler ve iyi bir gelişim için sürekli sulamaya ihtiyaç duyarlar.
10- Çalkalayıcı
Abaneiro veya clusia, geniş yataklar için ideal bir çalıdır. Sık sulama ve tam güneşe ihtiyaç duyar. Yarı gölgede de iyi sonuç verir ve sonbaharda çiçek açar.
300'den fazla tür çeşidi ve güzel bir görünüme sahip olduğu için dekorasyonda yaygın olarak kullanılır. Feng Shui'ye göre dişil Yin enerjisine sahiptir, bu nedenle evin enerjisini iyileştirmek için iyi bir bitkidir.
Bahçelere uygun bu bitki seçkisi ile artık kendi yeşil alanınızı yaratabilirsiniz. Sahip olduğunuz alana bir göz atın ve hangilerinin kişisel zevkinize ve mevcut alana en uygun olduğunu görün. Son olarak, kendi küçük köşenizde eğlenin ve rahatlayın!
Bu ipuçlarını beğendiniz mi? Öyleyse bunları bahçe fikirlerini seven arkadaşlarınızla paylaşın.