Aglaonema: bitki türlerini ve gerekli bakımı görün

Renkleri ve yapraklarıyla dikkat çeken bir bitki arıyorsanız, Aglaonema mükemmel bir seçimdir. Kökeni Asya'dır ve güzel beneklere ve pembe tonlara sahiptir. Eve tazelik getirmek veya özel bir kişiye hediye etmek için harikadır.

İç mekanlarda harika göründüğünden, oturma odası, yatak odası ve diğer alanların dekorasyonuna tamamen uyum sağlayabilir. Mevcut türleri ve bu coşkulu türün bakımını nasıl yapacağınızı öğrenmek istiyorsanız, bu içeriği okumaya devam edin.

Yetiştirmeniz için Aglaonema türleri

Aglaonema, yeni başlayan bahçıvanlar veya az zamanı olanlar için harika olan bakımı kolay bir türdür. Ayrıca bahçenizi çeşitlendirmeniz için birçok çeşidi vardır. Aşağıda bu bitkinin ana türlerine göz atın.

Aglaonema vermelha

Kırmızımsı benekleri olan bir variegata türüdür. Dolaylı ışık alan ortamlar için çok uygundur. Bu tür aynı zamanda daha nemli ortamları da sever.

Aglaonema rosa

Variegata ailesinden başka bir seçenek, ancak pembemsi lekeler ve yeşil tonları ile. Işığa iyi direnç gösterir.

Aglaonema crispum

İlk bakışta sade görünse de, beyaz dokunuşlarla yeşillerin karışımı bu türü muhteşem kılıyor.

Aglaonema kraliçesi

Diğer varyeteler gibi lekesizdir, büyük yapraklıdır ve gölgeyi ya da yarı gölgeyi sever, doğrudan ışığı iyi tolere edemez.

Aglaonema commutatum

Café de Salão olarak da adlandırılan, çok az bakım gerektiren ve benzersiz bir şekle sahip olan Café de Salão'nun cazibesi her yerindeki beyaz lekelerde yatmaktadır.

Aglaonema lawan

Yapraklarındaki pembe renk muhteşemdir. Dayanıklı ve bakımı kolay olan bu tür, evde bulundurmak için harika bir alternatiftir.

Bunlar Aglaonema'nın 6 ana çeşididir, ancak başka türler de bulabilirsiniz. Çoğunun zehirli olduğunu belirtmekte fayda var, bu nedenle dokunduğunuzda dikkatli olun ve sonrasında ellerinizi yıkayın.

Aglaonema'nın merak edilen özellikleri ve karakteristikleri

Aglaonema otsu bir dokuya sahiptir ve küçük bir bitki olarak kabul edilir, bu nedenle yüksekliği 20 ila 150 cm arasındadır. Ayrıca görkemli bir görünüme sahip tropikal yapraklara sahiptir.

Yüksek dayanıklılığı da çok faydalı bir faktördür. Düşük ışık, gölge ve haftada bir sulama yapılan yerlere iyi uyum sağlar.

Bu nedenle bu bitki ofislerin, evlerin iç alanlarının, alışveriş merkezlerinin ve restoranların dekorasyonunda yaygın olarak kullanılmaktadır.

Güçlü olmasına rağmen, Aglaonema'nın sağlıklı kalması için bazı bakımları takip etmek önemlidir. Bu nedenle, iyi havalandırma sağlayın ve fidenizi dondan, soğuktan ve kuru ortamlardan koruyun .

Aglaonema için bakım gereksinimleri

Yetiştirilmesi kolay olmasının yanı sıra, bitki farklı yerlere uyum sağlar. Bu sayede Aglaonema'nızın hem büyük hem de küçük çiçek tarhlarında, çiçek tarhlarında ve saksılarda kalmasına izin verebilirsiniz.

Birçok çeşidi olduğundan, yaprak koleksiyonu asla sıkıcı değildir. Yapraklar arasında geleneksel yeşilin çok ötesine geçen asimetrik tasarımlar, çeşitli renkler, lekeler, çizgiler ve şekiller bulacaksınız. Şimdi, Aglaonema'nıza nasıl bakacağınızı görün.

İklim

Aglaonema, kapalı ve daha havasız ormanları anımsattığı için sıcak ve nemli alanları sever. Yine de bir gölge bitkisi olmasına rağmen, iyi bir gelişim göstermesi için günde iki saat güneş almasına izin verin.

Çiçeklenme

Evet, bu harika yapraklar evinizin bahçesinde de çiçek açar. Çiçek açması çok gizlidir ve bir tür başağı çevreleyen değiştirilmiş bir yaprak (bract) ile zambak veya antoryuma benzer. Bu uzun oluşumda birkaç küçük çiçek doğar.

Zemin

Toprağı yumuşak verimli bir alt tabaka ile hazırlayın ve solucan kompostu veya kompostlanmış malzeme ile karıştırın. Aglaonema'nızı ayda bir kez gübreleyin, böylece iyi korunmuş kalır.

Budama

Çok sağlam bir saksıya sahip olmak için budama işlemini de güncel tutmak önemlidir. Rutin budama işleminiz sırasında kesilen kısımlarda toz tarçın kullanın. Bu, mantar veya bakterilerin zamanla bitkiye saldırmasını önler.

Kaçının

Soğuk, kuru veya rüzgarlı havalardan nefret ettiği için bitkinizi klimanın yakınında bırakmayın. Ayrıca Aglaonema'nın zehirli olduğunu ve basit bir dokunuşla alerjiye neden olabileceğini her zaman aklınızda tutarak çocukların, köpeklerin, kedilerin ve evcil hayvanların yaklaşmasına izin vermekten kaçının.

Fideler

Bitkinin gövdesinden fide yapabilirsiniz, ancak sabırlı olmanız gerekir. Bu teknikle, alt tabakada köklenirken yaprakların ortaya çıkması 6 ay kadar sürer. Bir başka yol da, ortalama 2 ay süren yapraklardan fide yapmaktır.

Bunun dışında, fideyi doğrudan çok nemli alt tabakaya dikmeye çalışın. Yine de suda köklendirebilirsiniz, ancak ilk yol en iyisidir.

Bu ipuçlarını takip ederek Aglaonema'nın bakımını yapabilir ve evinizde daha da güzel bir yeşil alana sahip olabilirsiniz. Bu nedenle, birkaç türden birini seçin ve favorilerinizi şimdiden ayırın.

Bu içeriği beğendiyseniz, Fortune Flower'ı da seveceksiniz.

Başa dön