Bu lezzetli, çok yönlü ve besin açısından zengin meyve, sebze bahçeleri için geniş bir alana sahip olanlar ve hatta az alana sahip apartman dairelerinde yaşayanlar tarafından yetiştirilebilir.
Evinizdeki küçük meyve bahçenizde karpuz, portakal, jabuticaba ve hatta çilek gibi birçok lezzetli meyve olabilir. Ayrıca sıcak günleri serinletmek için bir ipucu da ananas yetiştirmektir.
EMBRAPA'ya göre, ananas yetiştiriciliği Brezilya'da özellikle Kuzey, Kuzeydoğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaygındır. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan meyve, genel olarak meyve suları, kekler ve tatlıların hazırlanmasında yaygın olarak kullanılmaktadır.
Arka bahçenizde veya saksılarda çok basit ve ekonomik bir şekilde ananas yetiştirmek mümkündür. En popüler teknikler arasında bir matristen fide üretmek, tacı köklendirmek ve geleneksel ekim yer alır.
Bu makalede, bu meyvenin yetiştirme tekniklerinin her biri hakkında daha fazla ayrıntı ve ondan en iyi şekilde nasıl yararlanılacağına dair ipuçları bir araya getirdik. Göz atın!
Ananas nasıl ekilir?

Ananas yetiştirmek için üç ana teknik vardır. Hepsi de meyvenin sebze bahçeleri ve meyve bahçeleri yetiştirmek için geniş arazilerden çiçek tarhlarına ve büyük saksılara kadar farklı alanlarda çoğaltılmasına izin verir.
Bunlar aşılama, ekim ve tacın suda köklendirilmesidir. Bu tekniklerin her birinden ananasın nasıl ekileceğini ayrıntılı olarak inceleyin:
Fide ile ananas nasıl dikilir?
Fide üretim tekniği ile ananas dikmek için, düz ve olgunlaşmış bir meyve matrisine sahip olmak gerekir.
Kökün yakınında, bitkiden bir kazık alın ve toprakta en az 20 cm derinliğinde bir çukura yerleştirin ve üzerini tamamen kapatın.
Greftin kök salması için düzenli sulama gereklidir.
Ekim
Ananasın çekirdekleri kabuğa yakındır ve kolayca bulunabilir. Oldukça küçük oldukları için onları daha kolay almak için mutfak maşası kullanmak bir ipucudur.
Daha sonra, hatırı sayılır miktarda ananas çekirdeği topladığınızda, bunları çok iyi yıkayın, süzün ve kurumaya bırakın. Bir kağıt havlu veya havlu üzerine yayın ve su püskürtün.
Tohumların boğuk bir ortamda tutulması önemlidir. Bu, örneğin kapaklı bir kap, plastik filmle kaplı bir kase, hava geçirmez contalı plastik torbalar veya hatta plastik meyve ambalajı olabilir.
Periyodik olarak veya kabın tabanının kuru olduğunu fark ettiğinizde su serpin. Tohumlar, seçilen kavanozdaki bu tür doğaçlama sera sayesinde çimlenmeye başlayacaktır.
Tohumların çimlenmeye başlaması için gereken süre yaklaşık 30 ila 40 gündür, bundan sonra küçük yapraklar göreceksiniz. Tohumları dikkatlice kağıttan veya havludan çıkarın ve alt tabakaya yerleştirin.
Taç köklendirme
Bu, ananas dikiminin en basit ve en popüler yöntemidir, ancak bir matristen alınan bir fideden dikim gibi diğer teknikler çok daha verimli olsa da, daha hızlı meyve vermeyle birlikte, bu yetiştirme yöntemi de işe yarar!
Ananası bu şekilde dikmek için tacını çıkarın ve çok temiz olana kadar pullarını tabanından çıkarın. Ardından meyve etinin sarı kısmını köklerin çıkacağı yeri kesmemek için dikkatlice çıkarın.
Ardından, tacı suyla dolu temiz bir kaba yerleştirin. Serin, aydınlık bir ortamda olması, ancak doğrudan güneş ışığı almaması önemlidir. Köklerin çürümesini önlemek için suyun her iki günde bir değiştirilmesi gerektiğini belirtmek gerekir.
Sekizinci günden itibaren, taç zaten birçok köke sahip olacak ve toprağa girmeye hazır olacaktır! Bu fidenin meyve vermesi için geçen süre yaklaşık iki yıldır. Sulama günlük olarak yapılmalıdır.
Ananas dikimi hakkında daha fazla ipucu

Artık evde ananas yetiştirmenin ana teknikleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olduğunuza göre, bu meyvenin yetiştirilmesiyle ilgili uygun alt tabaka, ışık ve sulama gibi diğer önemli ayrıntıları bilmek de önemlidir.
Zemin
Ananas dikimi için ideal alt tabaka iyi drenaj kapasitesine sahip olmalıdır. Bu meyvenin gelişimi için en iyi toprak bileşimi %30 kompost ve %70 topraktır.
Parlaklık
Ananas ne çok soğuk ne de çok sıcak olmak üzere aşırı koşullarda gelişmez, bu nedenle meyveyi bol ışıklı, ancak doğrudan güneş ışığı almayan orta derecede aydınlık bir ortama dikmek idealdir.
Sulama
Ananas her gün, tercihen sabahları sulanmalıdır.
Sezon
Genel olarak meyve dikiminin yılın doğru zamanında yapılması çok önemlidir. Bu nedenle, ananas gelişimi için ideal sıcaklık ve neme sahip olan yılın döneminde dikilmelidir. Bu nedenle, bu ürüne başlamak için mükemmel zaman yaz sonu olan Mart ayıdır.
Son olarak, ananasın bir gecede meyve vermediğini unutmamak önemlidir; aksine, bitkinin meyve vermesi uzun zaman alır. Ancak sabırlı olun ve pes etmeyin: doğru zaman geldiğinde meyveler toplanmaya ve tadını çıkarmaya hazır olacaktır!
Artık ananasın nasıl yetiştirileceğini bildiğinize göre, bunları uygulamaya koyun ve bu lezzetli meyvenin faydalarının tadını çıkarın. Ve meyve bahçenizde hala yeriniz varsa, pitaya ekin.