Bir borudan hava nasıl çıkarılır? Adım adım kolay bir şekilde öğrenin

Evlerde su dağıtımını engelleyen çok yaygın bir sorun vardır: boruya hava girmesi. Bu durum mutfak musluğunun, duşun ve tuvalet sifonunun çalışmasını tehlikeye atar. Borudaki havanın nasıl çıkarılacağına ilişkin adım adım talimatları öğrenin ve konuyla ilgili temel şüpheleri netleştirin.

Su deposunun temizlenmesi veya musluğun tesisat onarımı için kapatılması gibi bazı durumlar, borulara hava girmesi ve su kaynağının kesilmesi olasılığını artırır. Sokağın karşısındaki su kaynağı kapatıldığında, bazı evlerde borularda hava sorunu da yaşanabilir.

Bu durumlarda, borularda hava birikimi yoğunlaşır ve suyun geçmesini engeller. Su deposu dolu olsa bile, bölge sakinleri duş alamaz, yemek pişiremez veya sifonu çekemez.

Adım adım borudan hava nasıl çıkarılır

Boruda hava birikmesi suyun dışarı çıkmasını engeller.

Evin sıhhi tesisat sistemindeki havayı çıkarmak için her zaman uzman bir profesyonel tutmak gerekli değildir. Aslında tıkanıklığı açma işlemi, hava kompresörlerine veya diğer ekipmanlara ihtiyaç duyulmadan basit bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Borudaki havanın nasıl çıkarılacağını öğrenmek için aşağıya bakın:

Gerekli malzemeler

  • Hortum
  • Hortum başlığı
  • 2 sızdırmazlık lastiği
  • 2 hortum nozulu
  • 2 kablo bağı

Adım adım

Adım 1: Sokaktan gelen su kaynağını kapatın.

Adım 2: Evdeki tüm su çıkışlarını açın (mutfak musluğu, banyo musluğu, duş ve diğerleri).

Duş söz konusu olduğunda, açmadan önce sıcaklığı soğuk olarak değiştirmek önemlidir. Bu ipucu ciddiye alınmalıdır, aksi takdirde su deposu boşaldığında ekipman yanma riskiyle karşı karşıya kalır.

Adım 3: Banyoda, su deposu boşalana kadar 10 kez sifonu çekin.

Adım 4: A noktasından (havalı musluk) B noktasına (sokak suyu musluğu) olan mesafeyi göz önünde bulundurarak bir hortum parçası kesin.

Adım 5: Hortumun her bir ucuna bir hortum kelepçesi takın. Ardından bağlantı nozullarını takın ve her bir kelepçeyi sıkın. Su sızıntısını veya basınç kaybını önlemek için sızdırmazlık lastiklerini nozulların içine yerleştirin. Hortum uçlarını musluklara bağlayın.

Adım 6: Sokaktan gelen su ile musluğu açın. 15 dakika boyunca suyun akmasına izin verin. İşlem sırasında tüm su çıkışlarının açık kalması gerektiğini unutmayın.

Adım 7: Tuvalete gidin ve musluklardan suyu tamamen boşaltana kadar sifon vanasını basılı tutun.

Dikkat!

Yukarıda sunulan yöntem, genellikle tanklarda kullanılan standart bahçe muslukları için iyi çalışır. Musluk modeli farklıysa, hortumu noktalar arasına sabitlemek için başka bir yol bulmalısınız.

Diğer çözümler

Piyasada, su pompası veya hava içliği olarak da bilinen hava engelleme valfi gibi boruların içine hava girmesini engelleyen bazı cihazlar bulmak mümkündür. Bu cihaz hidrolik sistemler konusunda uzman bir profesyonel tarafından kurulmalıdır, aksi takdirde düzgün çalışmama ve suyu kirletme riski vardır.

Sıhhi tesisattaki havayı ortadan kaldırmak ve evin içindeki su çıkışlarının sorunsuz çalışmasını sağlamak için başka yöntemler de vardır. Bunlardan biri, sokaktan gelen bir boruyu su deposuna bağlamaktır. Sistem sadece boru, T-konnektör ve bir kayıt gerektirir. Videoyu izleyin ve öğrenin:

Borulara hava girmesini önlemenin bir yolu var mı?

Evet, mahalle sakinleri sokaklarında veya mahallelerinde su kesintisi olduğunda uyanık olmalı, şüphe duymaları halinde dağıtıcıyla iletişime geçmeli ve komşularıyla konuşmalıdır. Su kesintisi tespit edilir edilmez, su deposu rezervinin sonuna kadar kullanılmaması tavsiye edilir.

Borudan havanın nasıl çıkarılacağı hakkında hala sorularınız mı var? Sorunuzla birlikte bir yorum bırakın.

Başa dön