Kirli bir duvar nasıl temizlenir? İşe yarayan 6 numara

Kirli duvarların nasıl temizleneceğini bilmek, temizliği optimize etmenin ve çocukların ve evcil hayvanların varlığında bile evi her zaman temiz tutmanın bir yoludur.

Ev hanımlarının korkularından biri de duvarı karalamalarla, el ve ayak lekeleriyle görmektir, bu nedenle evin kirlenmesini önlemek için ev yapımı hileleri uygulamaya koymak çok önemlidir.

Önce Oturma odasını veya başka bir odayı yeniden boyamak istiyorsanız, duvarınızı kurtarmanın başka yolları olduğunu bilin. Bu nedenle, evinizin her zaman yeni ve bakımlı görünmesini sağlamak için hazırlık, günlük temizlik, derinlemesine temizlik ve çeşitli püf noktalarına bakın.

Kirleri temizlemeden önce duvarın hazırlanması

En iyi duvar boyası özellikle evde çocuklarınız varsa yıkanabilir olanıdır. Bununla birlikte, temizlik sırasında yüzeye zarar vermeden kullanabileceğiniz daha fazla ürün seçeneğiniz olacaktır.

Ne tür bir boya kullanıldığını bilmiyorsanız, bu sorun değil, sadece boyanıza zarar vermeyecek veya soldurmayacak maddeler kullanın, örneğin: su, sünger ve ev yapımı deterjan.

Duvar epoksi boya ile boyandığında, bileşiminde solvent bulunan ürünlerin kullanılması gerekir, çünkü çok daha dayanıklıdır ve zarar görmez.

Su bazlı boyalara sahip duvarların günlük temizliği nemli bir bez ve deterjanla yapılabilir. Boyaya zarar vermemek için yüzeyi ovalamamaya dikkat edin.

Bir diğer önemli nokta da lekenin temizlenme şeklidir. Asla içten dışa doğru temizlemeyin, çünkü bu kiri yayabilir ve yüzeye daha fazla zarar verebilir.

Kirli duvarlar günlük olarak nasıl temizlenir

Rutin temizlik fazla çaba gerektirmez ve küçük lekeleri çıkarmak için tasarlanmıştır, bu nedenle parmak, ayakkabı veya toz izleri bu hızlı prosedürle ortadan kaldırılır.

Malzemeler:

  • Nötr deterjan;
  • Yumuşak beyaz bez;
  • Yumuşak sünger.

Talimatlar

Yumuşak beyaz bir bez alın ve nemlendirin, ardından kirli alanı silin. Leke hala kalıyorsa, süngere üç damla nötr deterjan koyun ve alanı ovalayın.

Daha iyi bir sonuç için, yumuşak dikey veya yatay hareketler kullanın. Dairesel hareketlerden kaçının. Bundan sonra, tüm duvarı yumuşak bir bezle kurulayın.

Çok kirli beyaz bir duvar nasıl temizlenir

Duvarınızın durumu derinlemesine bir temizlik ise, başka bir işlem izlemeniz gerekecektir. Bu teknik, kalem lekeleri ve boyanızda daha uzun süre kalmış kirler için kullanışlıdır.

Malzemeler

  • 2 çorba kaşığı (yemek kaşığı) karbonat;
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ çözücü;
  • 2 yemek kaşığı kremalı sabunlu su;
  • Mikrofiber bez;
  • Yumuşak sünger;
  • Konteyner;
  • Su.

I TALİMATLAR

Seçilen kaba iki yemek kaşığı karbonat ve kremalı sabunlu su ekleyin, ardından beş yemek kaşığı sıvı yağ çözücü ekleyin.

Şimdi, yumuşak bezi sadece suyla nemlendirin ve karışımı uygulamadan önce duvarı silin. Çözeltiyi homojen bırakın ve sünger yardımıyla en derin kirlerin olduğu alanları silin.

Gerektiği kadar fırçalayın ve kısa süre sonra duvarınız yeni gibi olacaktır.

Beyaz duvarları temizlemek için aktif klor kullanımı

Çamaşır suyu veya aktif klor, özellikle küf gibi eski veya zor lekeleri çıkarmak için de harika bir yoldur, bu nedenle bu ev yapımı tarifin adım adım uygulanışına göz atın.

Malzemeler

  • Aktif klor (çamaşır suyu);
  • Yağ çözücü;
  • Kova;
  • Yumuşak bez;
  • Su.

Talimatlar

Kovaya iki litre su koyun, ardından yarım fincan aktif klor, yarım fincan yağ çözücü ekleyin ve hepsini birlikte karıştırın. İhtiyaçlarınıza göre miktar daha az olabilir.

Solüsyonu uygulamak için nemli bir bez veya sprey şişesi kullanabilir, ardından bir bezle kurulayabilirsiniz.

Video eğitimleri için kirli duvarı temizlemek

Duvarınızı nasıl temizleyeceğiniz konusunda hala şüpheleriniz mi var? Bu soruyu kesin olarak çözmek için, kirli bir duvarın nasıl temizleneceğini uygulamalı olarak gösteren bu videoları izleyin.

Daha basit lekeler için temel temizlik

Bu kolay temizliğin nasıl yapıldığını anlatan videoyu izleyin. Duvarınızı temizlerken doğru olanı yapmak için ipuçlarını takip edin.

Duvardaki küf nasıl temizlenir

Videoda aşağıdakileri yapabilmeniz için çeşitli yollar gösterilmektedir küf lekesini çıkarma duvarınızı aktif klor, hidrojen peroksit ve sıhhi su ile temizleyin. İşte bu işlemi yapmanın en iyi yolları.

Renkli duvarı temizlemek için püf noktası

Renkli duvarınızda beyaz bir leke varsa ve ne yapacağınızı bilmiyorsanız, bu eğitim günü kurtaracak.

Artık evinizi daha da temiz tutmanın birkaç yolunu biliyorsunuz, değil mi? Öyleyse, duvarınızdaki zorlu lekeleri çıkarmanın diğer yollarını öğrenin.

Duvardaki diğer leke türlerini temizlemek için ipuçları

Farklı kir türleri için hangi işlemin endike olduğunu kontrol edin, böylece hangi ürünleri kullanacağınızı bilerek beklenen sonucu zaten elde edeceksiniz,

Şişman

Lekenin üzerine ılık suyla karbonat macunu uygulayın, bir sünger veya yumuşak bir bez kullanın, her ikisi de kuru olsun. Daha dayanıklı lekeler için beyaz sirke ve su kullanın.

El İzleri

Eğer leke kir veya tozlu bir el ise, bu numara işinizi görecektir. Kuru bir sünger kullanarak lekeli bölgeye karbonat uygulayın.

Kan

Bir pamuğu hidrojen peroksite batırın ve lekenin her bir parçasını ovalamadan silin.

Anahtar üzerinde lekeler

Anahtar üzerinde asla su kullanmayın, çünkü şok riski vardır, bu nedenle karbonatlı kuru bir süngeri tercih edin.

Kurşun kalem, tükenmez kalem, keçeli kalem veya pastel boya

Kalem lekelerini silgiyle temizleyebilirsiniz. Kalemler ve tebeşir için diş macunu veya karbonatla ıslatılmış sünger kullanın. Kalemler için bölgede tıraş kremi veya aseton kullanın.

Kirlenmeden nasıl delme yapılır

Genellikle bir raf, niş veya tablo yerleştirmek için duvarda bir delik açmak gerekir. Ancak bu küçük bakım duvarı kirletebilir ve tüm kaplamayı tehlikeye atabilir.

Matkabı korkmadan kullanmak için ipucu, delik açılacak yere bir parça yapışkan bant koymaktır. Ayrıca, sonuçları iyileştirmek için bir kağıt da kullanabilirsiniz. Aşağıdaki videoyu izleyin ve bu numarayı pratikte öğrenin:

Bu ipuçlarıyla artık kirli duvarları nasıl temizleyeceğinizi biliyorsunuz ve her leke türü için en iyi prosedür hakkında hiçbir şüpheniz kalmayacak. Şimdi harcı doğru şekilde nasıl temizleyeceğinizi öğrenin.

Başa dön