Kış bahçesi için en iyi 17 bitki

İç mekanlara biraz yeşillik katmak refah ve rahatlık sağlar. Aynı zamanda sakinlerin soluduğu havanın kalitesini de artırır. Kış bahçesinde yetiştirilecek en iyi bitkilerin hangileri olduğunu keşfedin ve her türün ihtiyaçlarını anlayın.

Bitkiler bakım gerektirir, bu nedenle ekim için saksı veya gübre satın almadan önce mevcut alanı ve sunduğu koşulları analiz etmek gerekir. Bitkilerin direnci günlük bakımla artar, her birinin hayatta kalmak için belirli miktarda suya ve ışığa ihtiyacı vardır.

Kış bahçesi için en iyi bitkilerin listesi

Bitki yetiştirmek için dev bir balkona veya arka bahçeye ihtiyacınız yok, dairenizin boş bir köşesinden yararlanarak büyüleyici bir kış bahçesi oluşturabilirsiniz.

Casa e Festa, kış bahçesi için en iyi bitkilerin bir listesini hazırladı:

1 - Zamioculca

Hem iç hem de dış mekanlarda yaygın olarak kullanılır ve ışık olsun ya da olmasın canlı kaldığı için kış bahçesinin herhangi bir köşesine yerleştirilebilir. Bununla birlikte, güneş ışınları yapraklara zarar verebileceğinden bitkinin bir seferde uzun saatler güneş altında kalmasını önlemek iyidir.

2 - Raphis

A Ráfis Yaprakları ince ve uzun olduğundan ve yetişkin olduklarında iki metre yüksekliğe ulaştıklarından tipik oryantal bitki görünümüne sahiptir. Bakım gerektirirler, sık sık sulamak ve kökleri ıslatmamak için bir seferde az miktarda su kullanmak gerekir.

3 - Pleomele

Pleomele'nin en büyük ayırt edici özelliği, sarı ile çevrili yeşil yapraklarıdır. Bitki, oturma odası veya ofis gibi iç mekanlarda genellikle ışık eksikliği hissettiğinden, kış bahçelerinde ve yüzme havuzlarının yakınında yaygındır.

4 - Aziz George'un Mızrağı

Aziz George Mızrağı az suya ihtiyaç duyar, bahçe dekorasyonunu daha güzel hale getirmek için doğrudan zeminde, tercihen duvara yakın veya küçük saksılarda yetiştirilebilir. Bu tür bir bitkinin yanlara doğru büyümediğini, sadece dikey olarak büyüdüğünü, yapraklarının çok sert olduğunu ve kılıç şeklinde olduğunu hatırlamakta fayda var.

5 - Barış Zambağı

Koyu yeşil yaprakları ve beyaz çiçekleriyle narin görünümlü bitkilerdir. Kış bahçesinde canlı kalmalarını sağlamak için gün aşırı sulamak ve öğleden sonra güneş ışığının yapraklarına ulaşmasını engellemek gerekir.

6 - boa yılanı

Yaprakları büyük olduğu ve yeşil ve sarı tonlarında çok parlak renklere sahip olduğu için kış bahçesinin duvarlarını süslemek için kullanılabilecek bir tırmanıcıdır. Boa biraz bakıma ihtiyaç duyar, ışıksız bırakılırsa sadece küçük yapraklar oluşturur ve ayrıca sık sık sulamak gerekir.

7 - Echeveria

Echeveria'nın çeşitli türleri vardır, renkleri farklıdır, bu nedenle bu bitki grimsi yeşil, havuz yeşili, kırmızımsı uçlu yeşil veya tamamen bordo (echeveria black) olarak bulunabilir. Her ortama uyum sağlar, ancak güneşe maruz bırakılamaz. Bu bitki gövdelerinde çok fazla su depoladığından, sulama haftada sadece bir kez yapılmalıdır.

8 - Croton

Kroton, Hindistan ve Malezya kökenli yarı yaprak dökmeyen bir çalıdır. Ana özelliği kırmızı, mor, sarı, yeşil veya turuncu tonlarında renkli yapraklarıdır. Türün, daha ince yapraklı bitki ve yapraklarında kırmızı ve sarı renkleri karıştıran versiyonu gibi birçok varyasyonu vardır.

Kroton saksısı kış bahçesine süslü bir dokunuş katacaktır. Bitki çok fazla güneşi sevdiğinden, bir pencerenin yanına yerleştirmek en iyisidir. Dikim temel alt tabaka ile yapılır ve sulama sıklığı haftada iki ila üç kez arasında değişir.

9 - Vadideki Zambak Palmiyesi

Yelpaze palmiye, merdiven altı bahçeler için iyi bir seçimdir. İyi aydınlatılmış bir ortamı sever ve yaz aylarında gübrelenmesi gerekir. Yetiştirilmesi, klima ve güçlü rüzgarlara maruz kalmaktan kaçınmak gibi bazı bakımlar gerektirir.

Bitki, parlak yeşil tonlu büyük, kıvrımlı yaprakları sayesinde dekoratif bir çekiciliğe sahiptir. İç bahçelerinde bu tür palmiye ağacı bulunduranlar, kuru yaprakları çıkarmaya ve her iki yılda bir saksı değiştirmeye özen göstermelidir.

10 - Fern

A eğrelti otu Bitki uzun, sarkık ve dokulu yapraklara sahiptir, bu nedenle yükseğe asıldığında ortamda harika görünür.

Kış bahçesinde eğrelti otu bulundurmak isteyenlerin, bu bitkinin yarı gölgeyi sevdiğini ve rüzgardan nefret ettiğini akıllarında tutmaları gerekir.

11 - Pacová

Pacova, Brezilya'ya özgü bir bitkidir ve kapalı ortamların görünümünü değiştirebilir. Yaprakları süslüdür - büyük, kalın ve serttir. Yetiştirme, sıcak ve nemli bir iklim, yarı gölge ve ılımlı sulama gerektirir.

12 - Ciclanto

Cyclanthus, iç mekan bahçelerini süslemek için mükemmel saksı bitkilerinden biridir. Büyük, gür, hafif çukur görünümlü yaprakları her evin ihtiyacı olan yeşilliği katar.

Tür, yarı gölge alanlarda iyi gelişir, ancak sakinlerin sulama sıklığını korumaya özen göstermeleri gerekir. Toprağı her zaman nemli tutmanın bir yolu çam kabuğu kullanmaktır.

13 - Peperomia

Peperomia, evde dikey bir bahçe oluşturmak isteyenler için tavsiye edilir. Kalp şeklini andıran narin, etli yapraklara sahiptir. Yetiştirilmesi için yarı gölge ve organik madde bakımından zengin toprak gerekir.

15 - Begonya

Doğru bitkileri seçmeyi öğrenmeniz koşuluyla kış bahçeleri rengarenk olabilir. A Begonya peyzajı daha canlı ve neşeli hale getirir, ancak sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için biraz bakım gerektirir. Bitkinin az ışığa maruz bırakılması ve haftada iki veya üç kez sulanması önerilir.

16 -Iuca

Heykelsi ve modern görünümü ile Iuca bulunduğu ortamı daha hoş ve güzel kılar. Yaprakları sert, uzun ve sivri olduğundan dekorda dikkat çeker. Günlük bakım olarak bol ışık ve havalandırma ister. Dayanıklı bir bitkidir ancak çok fazla suya tahammülü yoktur.

17 - Mutluluk Ağacı

Efsaneye göre mutluluk ağacı Bu küçük ağaç uyum ve şans için bir mıknatıstır. Bu küçük ağaç eve iyi enerjiler çeker, ancak bunun için evin sakininin onu bir hediye olarak alması gerekir.

Mutluluk Ağacı'nın iki çeşidi vardır: erkek ve dişi. İlki daha odunsu ve sağlamken, ikincisi daha ince ve narin yapraklara sahiptir.

Aydınlatmaya gelince, çalı hem tam güneşi hem de yarı gölgeyi sever. Sadece aşırı rüzgar ve sigara dumanını kabul etmez.

Kış bahçeleri için en iyi bitkiler listesini beğendiniz mi? Başka bir öneriniz var mı? Yorum yapın!

Başa dön