Mutfak zeminindeki yağ nasıl temizlenir

Hiç kimse kirli ve yapışkan bir zemini hak etmez. İyi haber şu ki, mutfak zeminindeki yağı temizlemenin ve yüzeyi %100 temiz ve üzerinde yürümesi hoş bir hale getirmenin bir yolu var.

Ev temizliği birçok görevi içerir: süpürme, mobilyaların tozunu alma, yatak çarşaflarını değiştirme ve mutfak zeminini yağdan arındırma. Sonuncusu, özellikle yüzeyde özel dikkat gerektiren kabuklar ve lekeler oluştuğunda, diğerlerinden biraz daha fazla iş gerektirir.

Mutfak zeminindeki yağın nasıl temizleneceğine dair ipuçları

Mutfak zemini genellikle seramik ve porselen karolar gibi hassas malzemelerle kaplıdır. Uygun olmayan bir ürünün kullanılması yüzeyi lekeleyebilir veya çizebilir. İşte mutfak zeminindeki yağı hasara yol açmadan temizlemek için bazı ipuçları:

Günlük temizlik yapın

En büyük hata, mutfak zemininde kir birikmesine izin vermektir. Bu nedenle zemini bir veya iki günde bir temizlemek çok önemlidir. Zemini haftada sadece bir kez temizlerseniz ve çok fazla kızarmış yemek yaparsanız, kirin çıkarılması daha zor hale gelir.

Her gün, yemeği hazırladıktan ve bulaşıkları kaldırdıktan sonra, tüm mutfağı süpürün ve fazla kiri temizleyin. Ardından, biraz deterjanlı nemli bir bez uygulayın. Zemini tekrar silin, ancak bu sefer ılık suyla nemlendirin. Bu günlük bakımı benimseyerek, mutfak zemininiz neredeyse hiç yapışkan olmayacaktır.

Doğru ürünleri seçin

Mutfak temizliğiyle günlük olarak ilgilenmek istiyorsunuz ancak hangi temizlik ürünlerini kullanacağınızı bilmiyor musunuz? En iyi seçim, zemin temizliği için özel ürünlerdir. Yağlı bir zemini temizlerken çamaşır suyu, yumuşatıcı, mobilya cilası ve hatta çamaşır tozu gibi ürünlerden kaçınılmalıdır.

Bazı ürünler kaplamaya zarar vermenin yanı sıra yüzeyi çok kaygan hale getirerek kaza riskini de artırabilir.

Deterjan + alkol + su

Zemini temizlemek için özel bir ürün çok mu pahalı? O zaman sadece üç malzeme gerektiren ve yağı ortadan kaldırmada yüksek performansa sahip ev yapımı bir tarife yatırım yapın. İhtiyacınız olacak:

  • 10 ml nötr deterjan
  • 1 litre ılık su
  • 10 ml alkol

Yukarıda listelenen malzemeleri karıştırın, yağlı zemine uygulayın ve ovalamadan birkaç dakika bekletin, ardından ev yapımı karışımı ve kiri temizlemek için yumuşak bir bezle silin.

Sirkenin gücü

Yemek hazırlama sırasında yağ, ocağın ve zeminin üzerine kolayca yayılır. Ancak yağın etkisini kesen bir asit olan sirke kullanarak tüm yüzeyleri temizleyebilirsiniz. Ürün ayrıca ocağı, fayansları, lavaboyu, tezgahı ve odadaki tüm aletleri temizlemek için de kullanılabilir.

Sirke, leke bırakmamasının yanı sıra paslanmaz çelik gibi bazı malzemelere parlaklık da verir.

Zemine kuru bir bezle sirke uygulayın, ardından suyla hafifçe nemlendirilmiş başka bir bez kullanın. Mutfak zemini çok yağlıysa, bezi biraz nötr deterjanla silin ve yüzeye uygulayın. Ürünü asla doğrudan yüzeye uygulamamayı unutmayın.

Hidrojen peroksit + kabartma tozu

Oksijenli su, kabartma tozu ile birleştiğinde her yüzeyde yağ giderme gücüne sahiptir. Bu bileşenler kirin zeminden buharlaşmasını sağlar. Çözeltiyi hazırlamak için ihtiyacınız olacak:

  • 30g kabartma tozu
  • 250 ml deterjan
  • 2 yemek kaşığı hidrojen peroksit
  • 1 litre su

Malzemeleri karıştırın ve doğrudan mutfak zeminine uygulayın. 5 dakika boyunca çözeltinin etki etmesini bekleyin. Bu sürenin sonunda suyla durulayın ve zemini silmek için yumuşak bir bez kullanın. Fırçalamaya gerek yoktur.

Limon suyu

Asitler yağların giderilmesinde yardımcı olur, bu yüzden pek çok insan limon suyu kullanır. ile bir çözelti hazırlayın:

  • 100 ml limon suyu
  • 250 ml deterjan
  • 150 ml sirke.

Karışımı mutfak zeminine uygulayın ve yumuşak bir bezle yayın. 5 dakika sonra suyla durulayın ve başka bir bezle kurulayın.

Sünger kullanmayın

Zemini çelik bir süngerle ovmak mutfak zeminindeki yağı temizlemenin en iyi yolu değildir. Bu uygulama zemini çizer ve geri döndürülmesi zor hasarlara neden olur. Tavsiye edilen, yüzeyin "ıslanmasına" izin vermek ve ardından kiri yumuşak bir bezle temizlemektir.

Evde ağır bir temizlik yapıyorsanız, ahşap mobilyaların nasıl düzgün temizleneceğini öğrenin.

Başa dön