Ailenizin gıdasını kendi evinizde yetiştirmeye, süpermarkette daha az harcamaya, doğaya yardım etmeye ve evinizi daha güzel hale getirmeye ne dersiniz? Evet, meşrubat ambalajlarını kullanarak bu mümkün. 10 öneriye göz atın pet şi̇şe bahçesi̇ne ne eki̇li̇r .
PET şişeler plastikten yapılır ve meşrubat, konsantre meyve suları ve su depolamak için yaygın olarak kullanılır. Doğaya atıldıklarında çürümeleri 450 yıl kadar sürer. Bu nedenle, bu malzemeyi yeniden kullanarak sürdürülebilir bir tutum sergilemiş olursunuz. Ayrıca agrotoksik olmayan ürünlerle kendinizi beslersiniz ve yine de evinizde güzel bir dekorasyon yaparsınız. Ama ne olduğunu biliyor musunuz?Bu yazıda, bu kaba iyi uyum sağlayan en iyi 10 ürün önerisi hakkında ipuçları vereceğiz.
Pet şişe bahçesi oluşturma
Evinizin duvarında bir pet şişe sebze bahçesi yapmak için bir ipucu, çeşitli renk ve boyutlarda olabilen bu malzemeden birkaç kopya almaktır. Önce şişenin yan tarafında pencere gibi bir kesim yaparsınız.
Şimdi, şişeyi yere yatıracak ve "pencereyi" küçük bir saksı gibi yukarı bakacak şekilde bırakacaksınız. Bu pencerenin yan tarafına ve şişenin alt kısmına delikler açın, çünkü sebze tarlanızı destekleyecek ipler bu deliklerden geçecek.
Alttaki delikler de bitkilerinizi sularken fazla suyu tahliye etmek için kullanılacaktır. Ardından sebze bahçenizin güçlü ve sağlıklı büyümesini sağlamak için şişeleri toprak ve biraz sıvı gübre ile doldurun.
Daha fazlasını okuyun: Dikey şişe bahçesi
Pet şişe bahçesine ne ekilir?
Bazı bitkiler büyümek için doğrudan güneş ışığına ihtiyaç duyarken, diğerleri gölgede daha iyi büyür. İşte pet şişe bahçesine ne ekileceğine dair bazı öneriler:
1 - Kaktüsler
Pet şişede yetiştirmek için harika bir seçenektir, çünkü renkleri bahçenize çok havalı bir görünüm getirebilir ve dekoratif bir obje olarak çok iyi çalışır. Doğrudan güneş ışığı alan bir yerde yetiştirilmeli ve fazla su almamalıdır.
2 - Marul
Yetiştirmesi oldukça kolay olan marul tohumu, çeşitli yerlerde çimlenme kapasitesine sahiptir. Sadece bol güneş ışığı alan bir yere yerleştirin ve biraz su ile sulayın.
3 - Ispanak
Marulla aynı ekim kolaylığına sahiptir, sadece tohumları toprağa yayın ve az suyla sulayın. Ispanakla ilgili ilginç bir şey de, hasat ettiğinizde bitkiyi kesebilir ve kalan kısmın şişenizde tekrar büyümesini bekleyebilirsiniz.
4 - Frenk soğanı
Mutfakta yaygın olarak kullanılan bu baharatın yetiştirilmesi kolaydır ve çiçek ürettiğinden güzel bir dekorasyon görevi bile görebilir. Ancak sonuçları görmek için sabırsızlanıyorsanız, hasat için hazır olmasının birkaç ay sürebileceğini bilin.
5 - Salatalık
Salatalar için lezzetli garnitür, pet şişede yetiştirildiğinde de çok iyi yanıt verir. Hızlı ve dikey büyür, bu nedenle fidenin yanına yere bir destek takmak önemlidir, böylece bir destek geçişi olabilir.
6 - Turp
Pet şişe bahçesine ne ekileceğine dair bir başka öneri, turp sadece 25 günde gelişir. Ancak dikkatli olun, çok yüksek sıcaklıklara sahip yerler bu tür ekim için en uygun yerler değildir.
7 - Kiraz domates
Ev bahçesine çok iyi uyum sağlar ve kırmızı renkleriyle çok güzel bir görünüm yaratır. Tırmanıcı bir bitki olduğu için sağlıklı bir şekilde büyümek için bir desteğe ihtiyaç duyar. Pet şişelere dikmek için fideleri tohumlara tercih edin, çünkü ilkinin çimlenmesi daha kolaydır.
8 - Çilek
Peki bu lezzetli meyve bir pet şişe bahçesine ekilebilir mi? Buradaki sır, bir fideyi güneşli bir yere koymak ve toprağı nemli tutmak, tercihen öğleden sonra sulamaktır. Ancak dikkat edin, çileğin nemle doğrudan teması meyvenin çürümesine neden olabileceğinden, toprağa biraz talaş sermek iyi bir ipucudur.
9 - Maydanoz
PET şişelerde yetişmeye çok iyi adapte olan bir başka baharat da kısa köklere sahip olma özelliğine sahiptir, ancak çok kolay yayılırlar, bu nedenle ideal olan onları biraz daha büyük şişelere dikmektir.
10 - Sarımsak
Şişe birkaç yarık halinde kesilmeli ve her birinin içine bir diş sarımsak yerleştirilmelidir. Yakında yaprakların doğuşuna tanık olacaksınız. Toprak her zaman nemli ve güneşle doğrudan temas halinde olmalıdır.
İpuçlarını beğendiniz mi? pet şi̇şe bahçesi̇ne ne eki̇li̇r Başka önerileriniz var mı? Yorum bırakın.